Home Activiteiten Amata ambachtsmarktin Benigembla – 10 en 11 september

Amata ambachtsmarktin Benigembla – 10 en 11 september

3 minuten (lectuur)
183

Heb je er ooit over gedacht om eens naar Benigembla te gaan in het prachtige Jalón-dal? Dan is het weekend van 10 en 11 september een uitstekende gelegenheid om dat te doen. Want op die twee dagen organiseert de vereniging Amata een levendige ambachtsmarkt op de Plaza de la Constitución van dit kleine dorpje, dat zijn authentieke sfeer heeft weten te behouden.

Omdat het dorp klein is, zullen er niet meer dan 15 kraampjes zijn, maar elke kraam heeft iets anders te bieden en alles is met de hand gemaakt door dezelfde persoon die in de kraam staat. De meesten van hen zullen zelfs aan het werk zijn, dus je kunt zien met hoeveel vaardigheid, liefde en geduld ze elk item afzonderlijk maken. Je kunt zelfs speciale bestellingen plaatsen als je niet kunt vinden wat je zoekt, want ze brengen hun gereedschap en materiaal mee. Andere deelnemers geven workshops voor de kinderen, er zijn tafelspellen en enkele kraampjes met lokale lekkernijen.

Maar het dorp heeft meer te bieden: het staat bekend om zijn muurschilderingen. Ongeveer vijf jaar geleden begonnen ze met BIMAU (Benichembla Internacional Muestra de Arte Urbano), een projekt waarbij ze blinde muren beschilderen met kleurrijke muurschilderingen en elk jaar een paar nieuwe aan de collectie toevoegen. Zo kun je nu (met QR-codes) een wandeling volgen langs grote vlinders en andere dieren, portretten van lokale karakters, zicht op de vallei en andere verrassende schilderingen.

De Jalón-vallei ligt in het noorden van de provincie Alicante, ongeveer 15 km. landinwaarts vanaf Benissa of Pedreguer. Jalón staat bekend om zijn grote “rastro” (tweedehands- en antiekmarkt) op zaterdagochtend. Benigembla ligt slechts 10 km verder de vallei in, dus waarom zou je op 10 september niet een bezoek aan de twee evenementen combineren? De ambachtsmarkt in Benigembla is die zaterdag open van 11 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds en op zondag de 11e van  11 tot 7 uur. Beide dagen blijven de kramen tussen de middag open. Meer informatie, ook in het nederlands, op 639979678.

Laad meer gerelateerde artikels
Laad meer artikels in Activiteiten
Reacties niet meer mogelijk

Controleer ook

Benidorm ontwikkelt stortplaats tot nieuwe wijk

Het deelplan Ensanche Levante van Benidorm, het grootste stedenbouwkundige plan sinds vele…