Home Cultuuragenda De 20 mooiste wandelingen in de provincie Alicante

De 20 mooiste wandelingen in de provincie Alicante

4 minuten (lectuur)
1,168

Het nieuwe wandelboek van Hugo Renaerts

Het is geen sinecure om uit te maken welke uit waarschijnlijk meer dan 500 tochten door de provincie Alicante de twintig mooiste zijn en die te selecteren en te bundelen.

Maar in 2020 zorgde de lockdown er voor dat ik in mijn notities en uitgewerkte tochten ben gaan duiken en ten slotte een selectie heb gemaakt, die uiteraard heel relatief is en voor iedereen waar­schijnlijk verschillend zal zijn.

Het zijn allemaal ook zware en lange tochten, maar precies daarom zijn ze mooi, omdat ze veel verscheidenheid aan landschappen bieden, maar alleen geschikt voor mensen die dit fysiek aankunnen.

Desondanks is mijn leuze altijd geweest: iedereen komt op de top, afhankelijk van het tempo. Maar bij een lange tocht van soms twintig kilometer is dit tempo ineens wel belangrijk, want vooral in de winter zijn de dagen kort en ik neem hier wandelingen op die tot acht uur kunnen duren, weliswaar op mijn ritme. Er zijn mensen die het sneller doen, maar velen doen het misschien langzamer.

Bij vele van die tochten heb ik alternatieven opgenomen die de route korter maken, dus is het zaak om de beschrijving eerst goed te lezen, ook al om de nodige voorbereidingen te treffen.

Enkele trajecten waarover ik ondertussen mijn twijfels had – er kan altijd wel iets veranderen en dat zal altijd wel zo zijn – heb ik opnieuw gelopen alvorens dit boek samen te stellen. En dan kwam het zoeken naar de kaarten voor dit traject op Internet, routes die gelijk liepen met degene die ik gelopen heb. En die ik ten slotte ook vond.

Gelukkig heb ik een uitgebreid foto-archief bewaard. Dat is het grote voordeel van Google Drive, en was dat archief vrij geordend, omdat ik er nog regelmatig gebruik van maak.

Een massa aantekeningen en reeds beschreven tochten liggen dus aan de basis van dit boek. We krijgen niet alleen te maken met uitzonderlijke landschappen, maar ook met oude architectuur, die soms teruggaat tot de tijd van de moren. Sommige van die tochten zijn nog steeds populair, zoals de tocht rond de sierra de Bernia, die ik uitbreidde; de tocht rond de hele Montgó, eveneens uitge­breid of de route van de zesduizend treden in Vall de Laguar.

Het boek is te bestellen via Spanje.boeken@gmail.com

Laad meer gerelateerde artikels
  • Boekenbeurs in Finestrat

    Op 15 en 16 dezer zal in Finestrat een boekenbeurs plaatsvinden waarop POINT, mijn uitgeve…
  • Rustig wandelen in en rond de Gironavallei

    Het grote succes van het wandelboek ‘Rustig Wandelen’ heeft de auteur er toe aangezet een …
  • UNIEK

    De provincie Alicante, de provincie die beter bekend is als de Costa Blanca, heeft een uit…
Laad meer artikels in Cultuuragenda
Reacties niet meer mogelijk

Controleer ook

Over de Sierra Cortina

De sierra de Cortina is een voor de meerderheid van onze wandelaars een zo goed als onbeke…