Home Nieuws Rondweg Benassau – Resingle Alt de Serrella

Rondweg Benassau – Resingle Alt de Serrella

6 minuten (lectuur)
599

Benasau ligt in het noorden van de provincie Alicante, in het gewest Condado de Cocentaina. Het dorp heeft slechts 155 inwoners (2015). Het waren de islamieten die Benasau stichtten in het midden van de dertiende eeuw. Na de verbanning van de moriscos werd Benasau herbevokt door families uit Mallorca.

Het dorp heeft geen enkel noemenswaardig monument, viert zijn feesten in de zomermaanden en dreigt binnen een tiental jaren helemaal leeg te lopen.

De tocht die we vanuit Benasau gaan maken is 13 kilometer lang en biedt twee verschillende delen: het eerste deel is vrij avontuurlijk en het tweede deel is over het traject van de PR.-CV-23.

We beginnen bij de kerk (foto), waar op het plein ook de bron van l’Ullet (foto) de aandacht trekt. We lopen door de calle Canónigo Ñas Picó en voorbij de oude school, tot we wat verder aan de achterkant van een restaurant op de weg naar Quatretondeta komen, die hier samen komt met de CV-70. Hier staat ook een informatiebord over de PR-CV-23 (foto).

(Kaart + niveau).

We lopen hier naar links, naar de calvarie en volgen heel even de markeringen van de PR (foto’s), waar we naar rechts draaien en de Via Crucis oversteken. Dan gaat het naar links en verlaten we de markeringen van de PR. Het gaat geleidelijk naar boven tussen landbouwterrassen met amandelbomen en olijven. De weg verlaten we wat verder en we stijgen verder over een smal pad, rechts van ons. Als we aan hoogte winnen, wordt ook het uitzicht steeds mooier.

We lopen langs de barranco de las Solsidas en verlaten terrassen, nog steeds stijgend, tot op een heuvel, waar we bij de ruïne van een huis komen en waar we een pad zien dat afdaalt naar Quatretondeta. Dit nemen we niet, maar we lopen naar rechts om wat verder op een stuk traject te komen waar stenen het lopen moeilijker maken, samen met de helling (foto).

Dit is een smal en lang stuk en het einde gaat vrij steil de hoogte in. Daarna gaat het iets vlotter en komen we op de kam van de Sierra de Serella (foto).

Rechts gaan we naar de top van de Morro de la Serella, maar dat doen we niet. We hebben een vermoeiend stuk achter de rug. We blijven de kam volgen over een smal pad, aangeduid door kleine steenhoopjes. In de verte zien we al de hut boven op de berg, de top van de Serella en ons volgend doel.

Het gaat door een klein bosje met hoge dennen en het pad is hier wel aangeduid en afgezet met palen en koorden, tot bij de Recingle Alt de la Serella (foto). Vanaf hier kunnen we genieten van een prachtig panorama en meteen een rustpauze inlassen.

De afdaling gaat weer door het dennenbosje en dan gaat het naar rechts over een pad tot bij een groot waterreservoir op de heuvel van Bardal.

We nemen een pad dat even parallel loopt met de weg, tot we de markeringen zien van de PR-CV-23 (foto). Na ongeveer een kilometer deze markeringen te hebben gevolg komen we bij een bord dat ons aanduidt dat we nog 3 kilometer te lopen hebben om weer in Benasau terecht te komen.

Het laatste stuk gaat langs landbouwvelden en langs de ruïnes van de Corral del Sord, om dan weer bij de calvarie te komen en af te dalen tot in het dorp.

Wikiloc: https://es.wikiloc.com/rutas-senderismo/benassau-resingle-alt-de-serrella-ruta-circular-69921419

Laad meer gerelateerde artikels
Laad meer artikels in Nieuws
Reacties niet meer mogelijk

Controleer ook

Succesvol bezoek van Ana Sala aan NL-VL Club te Calpe!

Een 100-tal leden waren vrijdag 22 september aanwezig om de burgemeester van Calpe, Ana Sa…