Home Cultuuragenda Rustig wandelen in en rond de Gironavallei

Rustig wandelen in en rond de Gironavallei

2 minuten (lectuur)
668

Het grote succes van het wandelboek ‘Rustig Wandelen’ heeft de auteur er toe aangezet een groot aantal wandelingen in de vallei van de rivier Girona opnieuw te verkennen en te beschrijven. Die uitgestrekte vallei, hoofdzakelijk bestemd voor het verbouwen van sinaasappels, ligt tussen de vallei van Laguar, Orba, Tormos, Benimeli, Benidoleig en Sanet i Negrals en de meeste wandelingen zijn allemaal plat.

Het boek ‘Wandelen in en rond de Gironavallei’ is nu verschenen en biedt een rijke variatie aan allerlei tochten. Daarin opgenomen zijn o.a twee uitgezette routes vanuit Tormos en Benimeli, maar ook wandelingen die de auteur zelf uitzette.

Voor wie het iets moeilijker wil doen zonder grote inspanningen zijn er enkele routes zoals in de Vallei van Laguar tot Campell, een stukje de Sierra de Migdía op, rond de Segaria en de Seguili op.

Bovendien wordt het boek ‘Por los Campos de la Marina Alta’, dat Renaerts vorig jaar in het Spaans publiceerde, momenteel vertaald. Ook dit zijn allemaal gemakkelijke wandelingen, maar dat verschijnt dan pas eind mei.

Mensen die van rustig wandelen houden, genieten van de natuur of architectuur die onderweg te zien is, zullen dus hun hartje kunnen ophalen (foto).

Informatie, ook over andere boeken, kunt u steeds vragen via spanje.boeken@gmail.com

Een lijst van alle verschenen boeken vindt u bij bol.com met het intikken van de auteur: Hugo Renaerts

Laad meer gerelateerde artikels
Laad meer artikels in Cultuuragenda
Reacties niet meer mogelijk

Controleer ook

Wandelen met Vlamingen in de Wereld

De hevige wind schrikte vele wandelaars af voor de nochtans mooie tocht door de Marjal. Sl…