Home Activiteiten Wandelclub Wandelgroep VIW zette nieuw seizoen in

Wandelgroep VIW zette nieuw seizoen in

2 minuten (lectuur)
883

Een kleine groep, omdat nog niet iedereen terug is uit België, begon het nieuwe wandelseizoen in Benigembla. Het was een korte wandeling, rustig en over goede, geasfalteerde wegen, twee maal door de bedding van de Pop en langs de flanken van de Caballo Verde, met een ruststop bij de grote wasplaats van Benigembla. Voor allen weer een hernieuwde kennismaking.

Onze volgende wandeling gaat langs de oevers van de rivier Girona in de vallei van Laguar. Die tocht is een beetje langer. We gaan door een tunnel van 100 meter lang en een moeilijk stukje door de bedding, bij de stuwdam van Isbert. Geen steile hellingen te nemen. Ongeveer 6 kilometer lang met mooie uitzichten.

Hoe komen we bij ons vertrekpunt? Rijdend over de CV-715 tussen Orba en  Sagra, nemen we de afslag naar Vall de Laguar, NIET de CV-718 vanuit Orba, maar de CV-721, vanuit Orba verder richting Pego en vanuit Pego de eerste afslag, duidelijk aangeduid vanuit beide richtingen. Na ongeveer 1 kilometer zien we links enkele straten en wat verder is rechts van een weg een lange en brede strook waar we kunnen parkeren. Hier begint onze wandeling.

We komen hier samen om 10 uur. De wandeling duurt ongeveer twee uur, exclusief een stop aan de oever van de bedding.

Zoals steeds is iedereen welkom.

Laad meer gerelateerde artikels
Laad meer artikels in Wandelclub
Reacties niet meer mogelijk

Controleer ook

Langer uithouden boven het ravijn van Relleu

Uw hoogtevrees nog wat langer onder controle houden en ondertussen een blik werpen op de w…