Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Musical ‘Oliver Twist’ in Altea

20 april @ 18:00

De Compañía Lírica Ibérica brengt op zondag 28 april om 18 uur in het Palau van Altea deze populaire musical. De entree bedraagt 10/12 euro.

Oliver Twist is de titel en de naam van het hoofdpersonage van een van de bekendste romans van de Britse schrijver Charles Dickens, gepubliceerd in 1838. Oliver Twist was vooral bedoeld als protest van Dickens tegen de wantoestanden in de victoriaanse samenleving. Kinderarbeid in de zogenoemde Work Houses (armenhuizen) en de onderwereld waarin straatkinderen tot crimineel worden opgeleid spelen in het boek een grote rol. De hoofdpersoon, Oliver Twist, is een weesjongen door wiens ogen we het harde leven in Londen rond 1830 bekijken.

Het boek werd meermaals verfilmd, ook voor televisie, en er verschenen verschillende Nederlandse vertalingen van. De Engelstalige musical’ Oliver!’ werd een groot succes, evenals verschillende hertalingen. De musical uit 1960, met muziek en teksten van Lionel Bart, beleefde zijn première in het Albery Theatre op West End. In 1963 ging de musical in première op Broadway en deze uitvoering won drie Tony Awards. In 1968 werd er een verfilming, ook met de titel ‘Oliver!’, gemaakt.

Details

Date:
20 april
Time:
18:00
Event Category:
Event Tags:
,
Website:
http://www.palaudealtea.com/2019/01/oliver-twist-el-pequeno-huerfano.html

Venue

Palau de Altea
C/ de Alcoy 18
Altea, Alicante Spain
+ Google Map