Schrijf u in op onze nieuwsbrief

e-mailadres:

Ik heb het Privacy beleid gelezen en ga hiermee akkoord.twitter
Artikelen
Spanje
Arabisch Spanje
In drie delen:
    1. De Arabische beschaving in West-Europa
    2. al-Andalus, de luisterrijke bruid
    3. De Omeyaden en de katholieken

krijgt u een overzicht van het Arabische Spanje, dat ongeveer 7 eeuwen stand hield en zich op een bepaald ogenblik uitstrekte tot in Frankrijk en zelfs tot in Itali�.
Meer...
Sporen van de Tempeliers in Valencia
Eind 2007 verklaarde het Vaticaan dat het de Tempelridders niet langer als �ketters� beschouwde. Uit een oud document bleek namelijk dat paus Clemens V de Tempelridders al in 1314 heeft vrijgesproken van godslaster, hen de pauselijke absolutie heeft geschonken en hen om vergiffenis heeft gevraagd.
Meer...
Dorp te koop voor de prijs van een camper
In 1826 telde het dorpje Las Calezadas 75 inwoners. In 1886 was de bevolking gegroeid en had het dorp een kerk en een school voor jongens en voor meisjes. Nu blijven er van Las Calezadas alleen nog maar wat verspreide ru�nes en de resten van een groot gebouw, dat vermoedelijk ooit de kerk is geweest, over. In de loop van de jaren werd de omgeving van het dorp en het dorp zelf door de Spaanse staat herbebost. De schaarse overblijfselen van het dorp liggen nu tussen de pijnbomen en zijn overwoekerd met kreupelhout.
Meer...
Hertog van Alva en de zwarte legende
Vijfhonderd jaar geleden werd de hertog van Alva geboren. Fernando �lvaro de Toledo was de derde hertog van Alva en hij vormt samen met de inquisitie en de koloniale verovering van Amerika de basis van de zeer antispaanse �zwarte legende�.
Meer...
Vlaanderen
De Antwerpse vogelmarkt
De Vogelmarkt - de Vogeltjesmarkt in Nederland - trekt al jarenlang duizenden en duizenden bezoekers. Je kan er week na week op de koppen lopen en valt het weer mee, dan ligt het aantal marktbezoekers in de buurt van de honderdduizend. De Vogelmarkt is een happening van formaat met een benijdenswaardige reputatie ver buiten Vlaanderen.
Meer...
Dreigt de Belgische biercultuur verloren te gaan?
Volgens de Vlaamse Objectieve Bierproevers gaat het flink bergaf met de rijke Belgische biercultuur. Door de sluiting van de mouterij De Wolf-Cosyns (1790-2002) zet Interbrew, �The World�s Largest Brewer�, vele streekbrouwerijen een pad in de korf.
Meer...