Home Cultuuragenda Alicante krijgt treinmuseum

Alicante krijgt treinmuseum

3 minuten (lectuur)
129

Het gemeentebestuur van Alicante heeft het ontwerp goedgekeurd voor het toekomstige treinmuseum, een afdeling van het Nationaal Treinmuseum, dat zal worden aangelegd rond de Casa Mediterráneo, gedeeltelijk in de installaties van het oude treinstation van Benalúa. Het ontwerp moet nog worden goedgekeurd door de nationale regering alvorens men de werkzaamheden kan toewijzen. Die werkzaamheden zouden acht maanden in beslag nemen en ongeveer een miljoen euro kosten.

Omdat men geen moeilijkheden verwacht, zou eind 2023 alles afgewerkt kunnen zijn. In het museum zullen alle authentieke onderdelen die nog aanwezig zijn in het oude station bewaard blijven, zoals de oude spoorstaven, de machines, de lantaarns en andere elementen die de tijd hebben overleefd. Men wil ook een projectiezaal inbouwen in de vroegere hangar waar de reparaties werden verricht en die nog overeind gebleven is. Buiten zal men ook zo veel mogelijk het oude station herbouwen. Er blijven daarvan nog vele onderdelen overeind.

De originele locomotief 141F-2401 zal te bekijken zijn op de originele spoorlijn in het Parque del Mar, waar ook de hele omgeving onder handen wordt genomen, met onder andere de aanleg van plantsoenen die een bezoek aan het museum aangenamer moeten maken.

Men wil ook een verzameling aanleggen van stukken die door verzamelaars werden gekocht en er wordt een akkoord ondertekend met de vereniging Amigos del Ferrocarril om enkele stukken die in hun bezit zijn over te brengen naar het museum.

Vanuit het gemeentebestuur wijst men er op dat de trein in Alicante altijd aanwezig was. Niet alleen is de hogesnelheidstrein van Alicante naar Madrid de meest rendabele, maar al in 1858 werd die spoorverbinding ingehuldigd door koningin Isabel II.

Bron: Costa Blanca Nieuws

Laad meer gerelateerde artikels
Laad meer artikels in Cultuuragenda
Reacties niet meer mogelijk

Controleer ook

6 en 8 december: nationale feestdagen

Dit jaar vallen twee nationale feestdagen op dagen die een lange brug kunnen betekenen, na…