Home Cultuuragenda Rafol d’Almúnia: hoofdstad gewijde muziek

Rafol d’Almúnia: hoofdstad gewijde muziek

4 minuten (lectuur)
316

De Goede Week staat voor de deur en dat wil zeggen dat er op vele plaatsen concerten met gewijde muziek worden georganiseerd. Maar het zwaartepunt van die concerten ligt in het dorpje Rafol d’Almunia, in de vallei van La Rectoría, langs de flank van de Sierra de Segaria. Het festival wordt hier opgeluisterd door koren en solisten die op dat gebied hun sporen al hebben verdiend.  Van vrijdag 8 tot en met zondag 10 april kan men vier concerten beluisteren en wordt een master class in jazz gegeven.

De koren die deelnemen zijn Orfeó Universitari de València, het Coro de Cámara Discantus uit Concentaina en het Orquesta Arsis, naast twee plaatselijke koren, namelijk het Cor de la Rectoria en het koor Altelier Vocal. Maar het blijft niet bij koren alleen, want de bekende organisat Josep Vicente Giner biedt zijn medewerking aan, naast de Valenciaanse sopraan Nerea Benavent en de bariton Valentín Petrovici. Alle uitvoeringen hebben plaats in de kerk van Sant Francesc de Paula in het dorp. De master class zingen in jazz wordt gegeven door Eva Romero.

Het festival, dat al veertien jaar bestaat, heeft ondertussen bekende koren te gast gehad, zoals het Cor Cabanilles, het Cor de Cambra Discantus, Orfeó Valencià Navarro Reverter, Quintet Boccherini en de Grup Pro Música Antiga.

Op vrijdag 8 april om 20.30 uur luisteren we naar de sopraan Nerea Benavent, de organist Juan Camilo Reyres en het Orfeó, met werk van Pergolesi, Liszt, Sors en Esplá.

Op zaterdag 9 april om 20.30 uur komt het koor Discantus uit Cocentaina om samen met het orkest Arsis een uitvoering te verzorgen van het Requiem op. 48 van Gabriel Fauré, bijgestaan door de sopraan María Juan en de bariton Valentin Petrovici.

Ten slotte op zondag 10 april om 13 uur zingt het vrouwenkoor Atelier Vocal een jazzprogramma met werk van Beck, Chilcott, Peterson en Todd, begeleid door de pianist Alex Velázquez en de bassist Óscar Cortes. Diezelfde dag om 20.30 uur wordt het festival afgesloten door het plaatselijk Koor van de Rectoría met het Stabat Mater, van Karl Jenkins, met medewerking van de mezzosopraan Carla Mayer en begeleid door de organist Josep Vicent Giner.

De master class jazz vindt plaats op zaterdag 9 april van 10 tot 13 uur in het gemeentelijk auditorium. Inschrijven kan via de website: www.musica-sacra.es

De entreeprijs bedraagt 8 euro per concert of 20 euro voor de drie concerten. Reserveren kan op de hiervoor genoemde website.

Bron: Costa Blanca Nieuws

Laad meer gerelateerde artikels
Laad meer artikels in Cultuuragenda
Reacties niet meer mogelijk

Controleer ook

Wandelen met VIW-Costa Blanca

Twintig dapperen togen naar de Vall de Gallinera voor de bloesemtocht van de kersenbloesem…