Home Columnisten Wandelroutes aan de Costa Blanca (1)

Wandelroutes aan de Costa Blanca (1)

2 minuten (lectuur)
1,403

De Costa Blanca, de kuststreek van de provincie Alicante, is een uitstekend wandelgebied. Niet alleen zijn de bergen dichtbij, denken we maar aan de Montgó bij Jávea en Denia, de Sierra de Bernia bij Benissa, Calpe en Jalón, de Puig Campana bij Finestrat, niet zo ver van Benidorm, of de Sierra de Aitana die ook binnen rijbereik ligt.

Wat verder het binnenland in vinden we de uitgestrekte bergketens van Xortà, Serella en Mariola met vele aangeduide wandelroutes. In de valleien rond Pego, de Vall de Laguar, Vall de Gallinera, Vall d’Ebo en Vall d’Alcalà kan men mooie tochten maken. Maar niet alleen de liefhebbers van de bergen komen aan hun trekken.

Van het noorden tot het zuiden zijn er talloze mogelijkheden om gemakkelijkere tochten te ondernemen, bijna zonder hoogteverschil of zelfs helemaal plat. De landbouwgebieden geven ons de kans om de natuur op te zoeken, ver van de bewoonde wereld, zonder grote inspanningen.

In dit boek werden dan ook tochten van verschillende moeilijkheidsgraad samengesteld, zodat iedereen aan zijn trekken kan komen. Af en toe gaat de tocht zelfs hoofdzakelijk over goede of geasfalteerde wegen.

Laad meer gerelateerde artikels
Laad meer artikels in Columnisten
Reacties niet meer mogelijk

Controleer ook

Terug naar de middeleeuwen in La Nucía – 8, 9 en 10 juli

In het tweede weekend van juli wordt het oude centrum van La Nucía voor de 15e keer omgeto…