Home Niet te missen Clínica Benidorm ingeschakeld voor veiligheid hotels

Clínica Benidorm ingeschakeld voor veiligheid hotels

3 minuten (lectuur)
625

BENIDORM. Een voorbeeld van samenwerking tussen de toeristische en sanitaire sector. Het protocol tot preventie om de hotelactiviteit weer op gang te brengen, heeft de hotelketen Magic Costa Blanca, met twaalf hotels en 8500 plaatsen in de Comunidad Valenciana, er toe aangezet om experts van het prestigieuze Hospital Clínica Benidorm in te schakelen om de veiligheid van de gasten te kunnen waarborgen. Clínica Benidorm richt zich hoofdzakelijk naar buitenlandse toeristen en residenten en heeft zijn volledige medewerking toegezegd.

De werkzaamheden om in de hotels maatregelen te nemen die de gasten een volledige veiligheid op het gebied van hygiëne moeten bezorgen, werden reeds aangevat. De door de autoriteiten opgelegde voorzorgsmaatregelen worden strikt toegepast nu het toeristisch seizoen voor de deur staat en de eerste interprovinciale toeristen aan de Costa Blanca verwacht worden.

Magic breidt zich dus deskundig voor. De directie beseft dat het nieuws over een besmetting in één van de hotels een totale leegloop zou betekenen en wil daarom geen enkel risico nemen.

De normen werden opgelegd door het Instituto Tecnológico Hotelero de España (ITH) en het Instituto de Calidad Turística de España, twee organen die bevoegdheid hebben over het hele Spaanse grondgebied. Maar Magic heeft daaraan zelf nog strengere normen toegevoegd, die de experts van het ziekenhuis moeten toepassen. Het systeem van autocontrole gaat nog veel verder dan de normen die de autoriteiten oplegden. “Er wordt hard gewerkt om er voor te zorgen dat onze gasten van een rustige en veilige vakantie kunnen genieten” verklaarde Javier García, ondervoorzitter van de keten, die persoonlijk de werkzaamheden in Benidorm bijwoonde.

De experts van het ziekenhuis passen de nieuwste technologische methoden voor desinfectie toe en zorgen voor een constante zuivering van de lucht in alle kamers.

Bron: Hallo Weekblad, met dank aan Max Ruffi

 • Voorwoord vertegenwoordiger VIW

  1 april 2019… voor velen betekent die datum traditioneel de dag waarbij mensen elkaar voor…
 • Wandelzoektocht in Finestrat

  Binnenkort start de vierde wandelzoektocht in Finestrat FINESTRAT – Op 27 april word…
 • Teaming up met 2 Vlaamse bedrijven

  ALICANTE – Na de lockdown hebben veel bedrijven een serieuze klap gekregen. Daarom is het …
 • Diversiteit en beleggen

  Een financieel gelijk speelveld op de beurs voor iedereen Met de beelden van de vele betog…
 • Vakantiewoning verhuren

  U heeft een woning in Spanje en u bent niet-resident dan heeft u misschien reeds de intent…
Laad meer gerelateerde artikels
Laad meer artikels in Niet te missen
Reacties niet meer mogelijk

Controleer ook

iMask, het technologisch mondmasker voor de herfst

ALICANTE. Er is een product dat iedereen nodig heeft om op straat te komen: het mondmasker…