Jávea
Kunstmarkt
Van 6 t/m 9 december
Als u in de buurt van Jávea woont en nog niet al uw Sinterklaas- en kerstkadootjes bij elkaar hebt, dan is het een goed idee om in het weekend van 6 t/m 9 december een bezoek te brengen aan de kunstmarkt in de haven van Jávea. Alles wat daar te koop is, is gegarandeerd door de deelnemers zelf gemaakt - daarom wordt de markt aangekondigd met de woorden "Artesanía de Autor®".

De markt wordt opgebouwd direkt aan het strand in de haven van Jávea - u kunt hem zelfs vinden op Google Maps. Een twintigtal kramen biedt u een ruime keuze aan fraaie, met de hand gemaakte spullen: van originele tafellampen of kleine meubels gemaakt van recycled hout tot fraai gedreven leer en prachtig smeedijzer; van aardewerk tot aquarellen en schilderijen; van zilveren sieraden tot gehaakte of gebreide kleding en apliqué T-shirts; en voor kinderen zijn er soft toys, gehaakte beestjes en houten speelgoed. Alle deelnemers brengen hun gereedschappen mee om kleine wijzigingen of een persoonlijk tintje te kunnen aanbrengen en allemaal nemen ze graag speciale opdrachten aan, als u niet kunt vinden wat u zoekt.

En omdat de markt georganizeerd wordt door de kunstenaarsvereniging Amata, kunt u ervan verzekerd zijn dat alles door de deelnemers zélf gemaakt is: fabrieksspul of import uit Derde Wereld landen wordt er niet toegelaten!

De markt gaat op donderdagochtend al open, want 6 december is een nationale feestdag. Vier dagen lang kunt u er terecht van 11 uur 's ochtends tot 9 uur 's avonds en de kramen blijven tussen de middag allemaal open. Meer informatie, ook in het Nederlands, via tel. 639 979 678.
Tekst: Amata