Dénia
Bezoek aan de Nao Victoria
Van 1 t/m 5 mei
Van 1 t/m 5 mei heeft men de mogelijkheid om de replica van het schip Nao Victoria te bezoeken in de jachthaven van Dénia. Dit kan elke dag van 10.00 tot 20.00 uur. Prijs: 4 euro (volwassenen) en 2 euro (kinderen). Tickets kan men vooraf kopen op de officiële website.

De Victoria was één van de vijf schepen van Ferdinand Magellaan. Het schip is vernoemd naar de kerk Santa María de la Victoria de Triana, waar Magellaan zijn trouw zwoer aan keizer Karel V.
De Victoria was het enige schip dat de reis om de wereld voltooide. De andere vier schepen waren: De Trinidad (55 bemanningsleden), De San Antonio (60 bemanningsleden), De Concepción (45 bemanningsleden) en de Santiago (32 bemanningsleden). De Trinidad was het vlaggenschip van Magellaan.
Onder de leiding van Juan Sebastián Elcano keerde de Victoria op 6 september 1522 met slechts 18 bemanningsleden terug in Spanje. Het schip was het eerste schip dat een reis om de wereld had gemaakt.
Antonio Pigafetta was een van de overlevenden van de Victoria. Dankzij zijn dagboeken is bekend wat er allemaal gebeurd is tijdens de ontdekkingsreis.
Bron: Wikipedia