Schrijf u in op onze nieuwsflash
e-mailadres:


twitter
Sunny Home Spain
Alicante
Opgepast voor malafide investeringskantoren
Tijdens de zomermaanden openen aan de Costa Blanca elk jaar een aantal 'investeringskantoren' hun deuren. De eigenaars van deze kantoren concentreren zich uitsluitend op buitenlandse toeristen en residenten. Ze beloven een hoog rendement aan de buitenlandse investeerders, maar bieden geen enkele legale waarborg. Op het eerste gezicht is hun activiteit volkomen legaal. Ze beschikken over professionele websites in diverse talen en plaatsen advertenties in lokale buitenlandse media. Maar in werkelijkheid hebben ze geen enkele vergunning om deze activiteit uit te oefenen.
Het Oficina de Protección al Inversor (Bureau voor de bescherming van de investeerder) wijst erop dat hun activiteiten volstrekt illegaal zijn. Onlangs werden de 3 eigenaars van een dergelijk investeringskantoor in Alicante veroordeeld tot 18 jaar gevangenisstraf omdat ze meer dan 200 personen opgelicht hadden. Hun investeringskantoor was in feite een ponzifraude, een op het piramidespel lijkende constructie.
Bij een ponzifraude worden hoge rendementen voorgespiegeld over de inleg van de deelnemers. Vaak wordt beweerd dat men een revolutionaire beleggingsmethode heeft gevonden. Omdat de beloofde rendementen aanvankelijk daadwerkelijk worden uitgekeerd ontstaat veel mond-tot-mondreclame, waardoor meer deelnemers een inleg plaatsen. De uitkeringen worden echter grotendeels betaald uit de inleg van nieuwe deelnemers. Daardoor wordt het voor belegging beschikbare vermogen aangetast, zodat de problemen steeds groter worden.
Bij een ponzifraude zijn het echter niet de bestaande deelnemers die nieuwe deelnemers moeten zoeken, maar doen de organisatoren dit. Deelnemers krijgen geen uitkering afhankelijk van het aantal nieuwelingen dat ze binnenbrengen, maar afhankelijk van de tijdsduur en de grootte van de inleg. Dit maakt het ook makkelijk om de constructie te vermommen als een beleggingsproduct. De personen die deze 'investeringskantoren' runnen kiezen hun slachtoffers steeds uit personen die tot dezelfde nationaliteit als zijzelf behoren. Ze lichten m.a.w. dus hun eigen landgenoten op.
26.07.2017
 
Local Tours
Miche de Groof
sphoekk
doyouwanna