Schrijf u in op onze nieuwsflash
e-mailadres:


twitter
Sunny Home Spain
Zelfoverschatting vermijden bij risicosporten
Enkele dagen geleden verongelukte een gezin uit Extramadura tijdens een afdaling in een ravijn waarin beneden een ogenschijnlijk totaal ongevaarlijke rivier stroomde. Het hele gezin stortte van een hoogte van 30 m naar beneden.
Verschillende gezinnen uit de Marina Alta besloten daarop hun kinderen niet te laten deelnemen aan een initiatie rafting in de Noguera Pallaresa omdat rafting gevaarlijk kan zijn voor kinderen jonger dan 12 jaar. Raften is een recreationale activiteit, waarbij gebruik wordt gemaakt van een raft om bijvoorbeeld een rivier te bevaren (een raft is een opblaasbare rubberboot).
Voorzichtigheid is niet alleen noodzakelijk bij rafting maar bij alle risicosporten. Elk jaar verongelukken er bergbeklimmers als ze vast komen te zitten in een sifon. De slachtoffers zijn meestal ervaren bergbeklimmers die verrast worden door de wisselende weersomstandigheden in de bergen.
Luis Miguel Gonzalez, het hoofd van de brandweer van Alicante, is van oordeel dat de combinatie water-kinderen sowieso gevaarlijk is. Wie een snelstromende rivier afvaart met een reddingsvest kan toch nog verdrinken als hij roekeloos of onvoorzichtig is, aldus Luis. Abseilen (afdalen aan een touw) in de bergen of in ravijnen is absoluut af te raden voor kinderen jonger dan 15 jaar.
Elk jaar moeten de experten van de brandweer uitrukken om bergbeklimmers te redden in de Barranco del Infierno (Kloof van de hel) in Alcoy of in de Cova Tollada in D�nia.
De Federación de Monta�ismo (Federatie van alpinisten) adviseert om uitsluitend in ravijnen of kloven af te dalen onder begeleiding van ervaren monitoren.
Foto: Een groep bergbeklimmers rust even uit bij een poel.
26.07.2017
 
Local Tours
Miche de Groof
sphoekk
doyouwanna