Schrijf u in op onze nieuwsflash
e-mailadres:


twitter
Sunny Home Spain
Calpe
Betoging tegen bouw van nieuw appartementsgebouw
Een aantal inwoners van Calpe heeft betoogd om te protesteren tegen de bouw van een appartementsgebouw in El Saladar. Deze hoogbouw - het appartementsgebouw telt 21 verdiepingen - bedreigt volgens hen direct het unieke wetland Las Salinas. Bovendien wordt het nieuwe appartementsgebouw opgetrokken op nauwelijks 6 m van het bestaand appartementsgebouw Las Olas.
De betogers organiseren ook een sensibiliseringscampagne via de sociale netwerken. Ze wijzen erop dat men in het verleden geslaagd is om de archeologische vindplaats Ba�os de la Reina - de overblijfselen van een Romeinse villa - te beschermen en dat men gegarandeerd heeft dat er nooit zal gebouwd worden in Las Salinas.
De betoging was georganiseerd door de organisatie Defendamos Calpe, die tegen de urbanistische expansie gekant is die gestimuleerd wordt door het huidige gemeentebestuur van Calpe (Partido Popular - Volkspartij - en onafhankelijken).
De betoging begon op de plaza Col�n en ging verder langs de boulevard tot aan het betonnen skelet van het nieuwe appartementsgebouw. De bewoners van Las Olas en vele buitenlandse residenten stapten mee op in de betoging.
Foto: De betoging in Calpe.
31.07.2017
 
Local Tours
Miche de Groof
sphoekk
doyouwanna