Schrijf u in op onze nieuwsflash
e-mailadres:


twitter
Sunny Home Spain
Calpe
Weer rel over nieuw appartementsgebouw
De eigenaars van het appartementsgebouw Las Olas in Calpe hebben een klacht ingediend tegen de projectontwikkelaar die op nauwelijks 6 m van Las Olas een appartementsgebouw met 21 verdiepngen bouwt. Volgens de bewoners van Las Olas veroorzaakt de bouw schade aan de appartementen en aan het zwembad.
In de calle Holanda te Calpe, waar het nieuwe appartementsgebouw opgetrokken wordt, zijn de bewoners ten einde raad. In de muren van alle gebouwen in de omgeving van Las Olas zijn scheuren ontdekt en is er schade veroorzaakt aan de zwembaden. De buurt is volgens de meestal buitenlandse bewoners niet meer leefbaar als gevolg van het lawaai van de bouwwerken en de onophoudelijke trillingen.
Volgens de bewoners van Las Olas is de bouw van het nieuwe appartementsgebouw overigens in strijd met de Ley de Costas (Kustwet) die verbiedt dat op minder dan 500 m van de zee hoge flatgebouwen gebouwd worden. Dit geldt volgens hen ook voor het nieuwe hotel met 30 verdiepingen dat onlangs in Calpe geopend werd, niet ver van de Super Content.
Foto: De calle Holanda in Calpe voor de bouw van het nieuwe appartementsgebouw.
07.08.2017
 
Local Tours
Miche de Groof
sphoekk
doyouwanna