Schrijf u in op onze nieuwsflash
e-mailadres:


twitter
Sunny Home Spain
La Manga
Zwemmen in Mar Menor is levensgevaarlijk
De Mar Menor is een lagune die gelegen is in het zuidoosten van de provincie Murcia. Deze lagune is gescheiden van de Middellandse Zee door een strook land die 21 km lang is en waarvan de breedte varieert van 100 tot 2 m. Vorig jaar waren kwallen een echte plaag in de Mar Menoren. De badgasten die zich toch in het water waagden, kregen talloze kwallensteken.
Maar de grote hoeveelheid kwallen in het water van de Mar Menor is slechts een symptoom van een kwaal die een definitief einde kan maken aan de lagune. Sinds het begin van de jaren '90 van de vorige eeuw is het aantal kwallen jaarlijks gestegen.
Aan de Mar Menor verblijven tijdens de zomer zo'n 100.000 toeristen en tijdens de winter meer dan 400.000. Maar als gevolg van de lozingen van de landbouwbedrijven en urbanisaties en door de stijging van de temperatuur zit er steeds meer fytoplankton (plantaardig plankton) in het water van de Mar Menor. Dit heeft als gevolg dat het water er tegenwoordig donkerder dan vroeger uitziet en bovendien trekt de grote hoeveelheid plankton steeds meer kwallen aan.
Het ecosysteem van de Mar Menor is de afgelopen jaren dan ook volledig gewijzigd. Vroeger kon je in de Mar Menor duiken zonder bril, nu kun je er zelfs niet meer veilig in zwemmen.
Foto: De Mar Menor.
07.08.2017
 
Local Tours
Miche de Groof
sphoekk
doyouwanna