Schrijf u in op onze nieuwsflash
e-mailadres:


twitter
Sunny Home Spain
San Juan
Talrijke bijenzwermen op het strand
De veiligheidsdiensten hebben afgelopen zaterdag aan de Playa de San Juan een zo'n 50.000 bijen tellende bijenkolonie verwijderd uit een appartement. De Lokale Politie had contact opgenomen met een imker die erin slaagde de meeste bijen te verwijderen.
Diezelfde namiddag werden de badgasten op het strand verrast door nog een andere bijenzwerm. De bijenzwerm vloog over de Playa de San Juan ter hoogte van de avenida Niza. Na enkele minuten besloten de bijen om zich te vestigen onder de parasol van een gezin dat op dat ogenblik aan het baden was in de zee. Een aantal brandweermannen gekleed in imkerpakken slaagde erin om na anderhalf uur de meeste bijen in een kist te plaatsen zodat de badgasten opnieuw ongestoord van het strand konden genieten.
Charo Berealuze, een bioloog van het Rode Kruis van Alicante, verklaarde dat het wellicht om een jonge bijenkoningin ging die dacht dat de parasol een goede vestigingsplaats voor de bijen was.
De nacht daarvoor had de brandweer nog een bijenzwerm verwijderd uit een boomstam. Als gevolg van de vele regen tijdens de winter zijn er veel bloemen en daarom zoeken de bijenzwermen een plek dicht bij de bloemen om zich te vestigen. Op het strand komen echter bijna nooit bijenzwermen voor.
Foto: De bijen onder de parasol op de Playa de San Juan.
11.08.2017
 
Local Tours
Miche de Groof
sphoekk
doyouwanna