Schrijf u in op onze nieuwsflash
e-mailadres:


twitter
Sunny Home Spain
Jávea
La Mar de Tapas van 12 t/m 15 oktober
La Mar de Tapas in Jávea: een lang weekend met de beste tapas, originele kunstnijverheid en live muziek.

Als u in de buurt van J�vea woont, van tapas houdt en graag kunstmarkten bezoekt, dan is het een goed idee om in het weekend van 12 t/m 15 oktober een bezoek te brengen aan de haven van J�vea. Dan wordt daar namelijk het La Mar de Tapas Festival gehouden, waar een twintigtal bars en restaurants in de wijk allerlei tapas en drankjes aanbieden tegen speciale prijzen.

Met La Mar de Tapas maken de Spanjaarden dezelfde woordspeling als wij in het Nederlands zouden doen: "een zee van tapas" slaat namelijk niet alleen op een ruime keuze aan lekkere hapjes, maar ook op het feit dat ze allemaal bereid zijn met vis of schelpdieren. Maar er valt niet alleen te smullen: er zijn ook allerlei ludieke aktiviteiten. De winkeliersvereniging van het havenkwartier heeft gezorgd voor live muziek, luchtkastelen en spelletjes voor de kinderen, en dit jaar voor de derde keer ��k een kunstmarkt. De tickets voor de tapas, met een lijst van de deelnemers en hun speciale tapas, kunnen gekocht worden op vier verschillende informatiestands, ��n daarvan staat op de strandpromenade, aan het eind van de Avenida Jaime I, op de kunstmarkt.

Die kunstmarkt wordt opgebouwd op dezelfde plaats waar tot 6 september de zomermarkt plaats vond. Daar komen weer zo'n 20 kramen met fraaie met de hand gemaakte spullen: van originele tafellampen gemaakt van recycled hout tot prachtig smeedijzer, van aardewerk tot aquarellen en schilderijen, van zilveren sieraden tot houten speelgoed. En omdat ook deze markt georganisserd wordt door de kunstenaarsvereniging Amata, kunt u ervan verzekerd zijn dat alles door de deelnemers z�lf gemaakt is: geen fabrieksspul of import uit Derde Wereld landen!

De markt gaat op donderochtend al open, ��n dag eerder dan het tapas-festival, omdat de twaalfde een nationale feestdag is. Vier dagen lang kunt u er terecht van 11 uur 's ochtends tot 11 uur 's avonds. En omdat de "tapas-route" op vrijdag, zaterdag en zondag van half ��n tot drie gehouden wordt (en vrijdag en zaterdag ��k van 7 tot 11 's avonds), blijven de kramen tussen de middag allemaal open. Meer informatie, ook in het Nederlands, via tel. 639 979 678; foto's van de markt van vorig jaar, staan op www.amata.es.

OPGELET: op zondag 8 oktober is er geen kunstmarkt, zodat de deelnemers zich kunnen voorbereiden op deze 4-daagse martkt in het volgende weekend.
02.10.2017
 
Local Tours
Miche de Groof
sphoekk
doyouwanna