Schrijf u in op onze nieuwsflash
e-mailadres:


twitter
Sunny Home Spain
Pedreguer
Protest tegen brutaal politieoptreden in Catalonië
Tientallen personen zijn zondagavond in Pedreguer op straat gekomen om te protesteren tegen het brutale politieoptreden in Cataloni�. Ze protesteerden tegen 'de genadeloze repressie in Cataloni� door de Spaanse staat'.
Het gemeentebestuur van Pedreguer veroordeelt het disproportionele en ongedifferentieerde gebruuik van de Spaanse Guardia Civil tegen de burgers van Cataloni�. Ze hoopt dat de regering in Madrid totaal afziet van het gebruik van geweld en betuigde haar solidariteit met de Catalanen. Als de politie niet had ingegrepen dan was het referendum over de onafhankelijkheid rustig en vreedzaam verlopen, aldus de burgemeester van Pedreguer.
Andere gemeenten uit de Marina Alta volgden het voorbeeld van Pedreguer. De burgemeesters van El Verger, Benissa en D�nia veroordeelden het geweld en eisten het ontslag van Rajoy. Monica Oltra, de burgemeester van El Vergel tweette: 'We moeten afrekenen met Rajoy en de Partido Popular (Volkspartij) want anders houdt de democratie in Spanje op te bestaan'.
Er waren ook protesten tegen het politiegeweld in Alicante, Alcoy en Jijona, maar nergens deden zich incidenten voor.
Foto: De manifestatie in Pedreguer.
03.10.2017
 
Local Tours
Miche de Groof
sphoekk
doyouwanna