Schrijf u in op onze nieuwsflash
e-mailadres:


twitter
Sunny Home Spain
Benidorm
Buitenlandse toeristen en het referendum in Catalonië
Buitenlandse toeristen aan de Costa Blanca, vooral de Engelsen, vergelijken de situatie in Cataloni� met die van Schotland enkele jaren geleden. Ze hebben afgelopen zondag de gebeurtenissen in Cataloni� op de voet gevolgd en zijn unaniem in hun afwijzing van het geweld dat de Spaanse staat gebruikt heeft tegen onschuldige burgers. De toeristen zijn van oordeel dat het zondag ging om een brutale repressie van burgers die op een vreedzame manier wilden deelnemen aan het referendum over de onafhankelijkheid van Cataloni�.
Enkele jaren geleden werd er in Groot-Brittanni� een vergelijkbaar referendum gehouden over de onafhankelijkheid van Schotland. De Britse regering en de Schotse hadden toen een akkoord gesloten over het referendum en hadden besloten dat het resultaat van het referendum zou gerespecteerd worden. De voorstanders van het referendum verloren toen nipt en Schotland bleef dus een onderdeel van het Verenigd Koninkrijk. Het referendum verliep probleemloos.
Volgens de buitenlandse toeristen aan de Costa Blanca hebben de Catalanen het volste recht om te beslissen over hun toekomst.
Foto: Een groepje toeristen op een terras in Benidorm.
05.10.2017
 
Local Tours
Miche de Groof
sphoekk
doyouwanna