Schrijf u in op onze nieuwsflash
e-mailadres:


twitter
Sunny Home Spain
Alicante
Veel te weinig palliatieve zorg
In de provincie Alicante zijn er slechts 2 ziekenhuizen die in staat zijn om goede palliatieve zorgen te verstrekken. Maar door de toenemende veroudering van de bevolking en door de toename van allerlei chronische ziekten is er steeds meer behoefte aan palliatieve zorgen. Volgens de gegevens van de Sociedad Espa�ola de Cuidadades Paliativos (Spaanse maatschappij voor palliatieve zorgen) ontvangt slechts de helft van de terminale pati�nten goede palliatieve zorgen. De 2 ziekenhuizen die palliatieve zorgen verstrekken zijn San Vicente (Alicante) en La Pedrera (D�nia).
Daarnaast beschikken sommige ziekenhuizen in de provincie over een Unidad de Hospitalización a Domicilio (UHD, Dienst voor thuisverzorging). Maar ook bij deze diensten is er een dringende behoefte aan meer personeel. Slechts 3 ziekenhuizen beschikken over UHD's: het Hospital General in Alicante en de ziekenhuizen van Elda en D�nia.
Landen als Belgi�, Luxemburg, Nederland en Zwitserland hebben euthanasie wettelijk geregeld maar in Spanje is helaas nog niet het geval.
06.10.2017
 
Local Tours
Miche de Groof
sphoekk
doyouwanna