Schrijf u in op onze nieuwsflash
e-mailadres:


twitter
Sunny Home Spain
Calpe
9de Vlaamse Dag op 18 november

Op zaterdag 18 november vindt in hotel AR Diamante Beach de 9de Vlaamse Dag plaats, een initiatief van Vlamingen in de Wereld - Costa Blanca. Zoals elk jaar wordt dit jaar terug een beurskrant uitgebracht in de aanloop van de Vlaamse Dag.

De beurskrant wordt vanaf eind deze week verspreid in de provincie Alicante. In de beurskrant vindt u o.a. interessante teksten over verplichtingen bij verhuur van eigendom in Spanje, fabels over het leven in Spanje, nieuwe erfrecht in België en een bericht van het Consulaat. Daarnaast werd ook dhr. Marc Calcoen, Ambassadeur van België in Spanje bereid gevonden voor een interview naar aanleiding van zijn komst naar de Vlaamse Dag. Uiteraard vindt u er ook een compleet overzicht van alle standhouders die op de 9de editie van de Vlaamse Dag aanwezig zullen zijn. Bij deze worden ook alle adverteerders en mediapartners zoals De Week bedankt voor het vertrouwen!

De Vlaamse Dag is intussen een begrip geworden aan de Costa Blanca, maar voor wie hier nog niet lang woont toch nog even in het kort uitleggen wat de Vlaamse Dag eigenlijk inhoudt. Het is een handelsbeurs waar enkel nederlandstalige standhouders een stand hebben. In totaal worden een 40-tal standen samengebracht waardoor de bezoekers de keuze hebben uit een breed scala aan producten en diensten: administratieve aangelegenheden, immobiliën, zorgverlening, zwembadafdekking, renovaties, excursies en jeepsafari's, (elektrische) fietsen,... maar natuurlijk mogen de Belgische bieren en pannenkoeken niet ontbreken. Dit jaar wordt de Vlaamse Dag geopend door de Ambassadeur van Belgi� in Spanje, dhr. Marc Calcoen.

In een aparte seminarieruimte worden er de hele dag door interessante seminaries gegeven over actuele zaken zoals gezondheidszorg en privé-verzekeringen, nieuwe verplichtingen ivm verhuur in Spanje, ideale manier om Spaans te leren, nieuwe erfrecht in België en zelfs een interactief seminarie waar u uw vragen ter plaatse kan formuleren. Rond 17.15 uur wordt de beurs muzikaal afgesloten en is het de beurt aan Charles van Filet d'Anvers en Danny om met een spetterend optreden de kers op de taart te plaatsen.

Nieuw dit jaar is dat er een transferbus voorzien wordt vanuit Torrevieja naar Calpe. Deze transfer wordt georganiseerd door Radio Costa en inschrijven hiervoor kan telefonisch op nummer 646.126.600 of per e-mail: info@radiocosta.eu. Daarnaast organiseert Local Tours natuurlijk ook terug de transfers vanuit Benidorm en Albir naar Calpe.

Het volledige programma en de beurskrant kunt u vinden op www.vlaamsedag.com.

De toegang is volledig gratis!

Tekst: Dieter Ryckaert
26.10.2017
 
Local Tours
Miche de Groof
sphoekk
doyouwanna