Schrijf u in op onze nieuwsflash
e-mailadres:


twitter
Sunny Home Spain
Jávea
Jonge Belgen openen luxehotel
Twee jonge Belgische ondernemers hebben een van de meest opvallende burgershuizen in het 'casco antiguo' (historisch centrum) van J�vea gekocht. Het gebouw dateert uit 1850 en is de Casa Arnauda dat in de 19de eeuw eigendom was van een koopmansfamilie die rijk geworden was met de handel in rozijnen. De karakteristieke toren van het huis was een teken van de superioriteit van zijn bewoners. Vanop de toren konden ze zien hoe de zeilschepen vol geladen werden met de rozijnen die afkomstig waren van hun plantages. De rozijnen werden ge�xporteerd naar de Verenigde Staten en Groot-Brittanni�. De toren bepaalt ook het stadsbeeld van J�vea.
Het Casa Arnauda, dat al tientallen jaren leegstaat, wordt door de Belgische ondernemers omgebouwd tot een luxehotel. Het gebouw is eigendom van de familie Catal�. Het gelijkvloers werd jaren geleden gekocht door de CAM (toen nog de Banco Sabadell). Maar de nakomelingen van Josefina Catal� behielden de eerste en tweede verdieping en de toren.
De restauratie van de Casa Arnauda zal echter geen eenvoudige klus worden. De gevel was ooit beschilderd in een opvallende okerkleur, maar de verf is nu helemaal verbleekt. Omdat het gebouw zoveel jaren leegstond is het interieur eveneens erg afgeleefd, maar de structuur is nog steeds stevig. Het interieur is erg licht en kan volledig ingericht worden naar de smaak van de nieuwe eigenaars. Het wordt meteen het eerste luxehotel in het historisch centrum van J�vea.
Foto: De Casa Arnauda.
15.11.2017
 
Local Tours
Miche de Groof
sphoekk
doyouwanna