Schrijf u in op onze nieuwsflash
e-mailadres:


twitter
Sunny Home Spain
Calpe
Minder dan 20.000 inwoners
Dit jaar heeft Calpe voor het eerst minder dan 20.000 inwoners. Daardoor dreigt de gemeente 2,7 miljoen euro aan subsidies te verliezen die het normaal zou ontvangen van de centrale regering in Madrid. De grootte van die subsidies is namelijk rechtstreeks evenredig met het aantal inwoners.
Volgens het gemeentebestuur is deze daling eerder het gevolg van een wetswijziging en wijst ze niet op een reŽele daling van het aantal inwoners. Volgens de gegevens van het gemeentebestuur wonen in Calpe tussen de 40.000 en de 45.000 inwoners 7 maanden en meer in de gemeente. Tijdens de zomermaanden verblijven meer dan 100.000 inwoners in Calpe. Het gemeentebestuur meent dat de daling van de inschrijvingen in het bevolkingsregister het gevolg is van het feit dat de inwoners van de Europese Unie hun inschrijving elke 5 jaar moeten hernieuwen als ze resident zijn (in het bezit zijn van een residentiekaart) en om de 2 jaar als ze geen resident zijn.
Sinds 2015 voert het gemeentebestuur een intensieve campagne in diverse talen om de buitenlandse residenten ervan te overtuigen zich in te schrijven in het bevolkingsregister en om hun inschrijving regelmatig te hernieuwen. Hilde Backaert, het Vlaamse gemeemteraadslid dat verantwoordelijk is voor het Bevolkingsregister, heeft brieven in 5 talen verstuurd naar de buitenlandse residenten die hun inschrijving nog niet vernieuwd hebben.
Zich laten inschrijven in het bevolkingsregister of de inschrijving hernieuwen is eenvoudig en er zijn geen kosten aan verbonden. Het volstaat zich te wenden tot het Oficina de Atención al Ciudadano dat gelegen is op het gelijkvloers van het gemeentehuis. U moet uw DNI of NIE of paspoort meenemen, de eigendomsakte van de woning, een huurcontract of de toestemming van de eigenaar van de woning om zich op dat adres in te schrijven.
U bewijst er uw gemeente en dus uiteindelijk uzelf een grote dienst mee!
07.12.2017
 
Local Tours
Miche de Groof
sphoekk
doyouwanna