Schrijf u in op onze nieuwsbrief

e-mailadres:

Ik heb het Privacy beleid gelezen en ga hiermee akkoord.twitter
El Verger
Slechte verzorging in bejaardentehuis veroorzaakt gangreen
De chirurgen van het ziekenhuis van Dénia hebben de linkervoet van een oudere vrouw, die sinds een jaar in het bejaardentehuis van El Verger verbleef, geamputeerd omdat ze vermoedden dat ze leed aan gangreen (koudvuur). Haar familie heeft klacht ingediend tegen de arts van het bejaardentehuis 'wegens verregaande onvoorzichtigheid en een gebrek aan aangepaste medische zorg'. De rechter heeft de klacht ontvankelijk verklaard en een onderzoek bevolen naar de verzorging in het bejaardenhuis. De vrouw had een wonde opgelopen aan haar linkervoet die nauwelijks verzorgd werd.
Haar familie stelde vast dat de wonde aan haar voet steeds maar erger werd maar het personeel van het bejaardentehuis wou geen enkele informatie verstrekken.
Begin december werd de vrouw op verzoek van haar familie opgenomen in het ziekenhuis van Dénia met een open wonde aan haar linkerhiel. De behandelingen hielpen echter niet en de pijn in de voet werd steeds erger, soms bijna ondraaglijk. Na onderzoek stelden de artsen vast dat ze gangreen had en besloten ze haar linkervoet te amputeren.
De vrouw herstelt momenteel bij haar familie. De advocaat van de familie stelt dat tijdens het verblijf in het bejaardentehuis de wonde aan haar linkervoet nauwelijks verzorgd werd en dat die slechte verzorging de gangreen doen ontstaan heeft.
Foto: Het ziekenhuis van Dénia.
01.02.2018
 
Local Tours
Miche de Groof
sphoekk
doyouwanna