Schrijf u in op onze nieuwsbrief

e-mailadres:

Ik heb het Privacy beleid gelezen en ga hiermee akkoord.twitter
Calpe
Verstrengeling van zakelijke en publieke belangen?
Volgens de krant Información is er in Calpe sprake van een verstrengeling van private en publieke belangen.
Manuel Cabrera (Partido Popular, Volkspartij), de locoburgemeester van Calpe, was als architect betrokken bij een project van dezelfde bouwpromotor die nu het nieuwe project van de Italiaanse groep Calpe AR Hotels coördineert. Jan van Parijs (Partido Popular), het gemeenteraadslid dat onder meer verantwoordelijk is voor het Toerisme heeft eveneens nauwe banden met deze Italiaanse groep.
Dat de zakenwereld en de politici van Calpe zeer nauw met elkaar verweven zijn, blijkt - aldus de krant Información - uit de urbanistische 'boom' van de gemeente waar opvallend veel nieuwe, spectaculaire hotels gebouwd worden. Het nieuwste project van de Italiaanse groep is het hotel met tweelingtorens dat zal gebouwd worden in El Saladar. De bouw van dit hotel, waarvoor de urbanistische normen van de gemeente moesten aangepast worden, werd goedgekeurd door burgemeester César Sánchez (Partido Popular) en de leden van zijn partij. De bouw van luxehotels is één van de hoekstenen van de toeristische politiek van Jan van Parijs die als gemeenteraadslid ook verantwoordelijk is voor het Toerisme, de Stranden en het Milieu,
Jan van Parijs is naast gemeenteraadslid ook makelaar en was een tijdlang de uitbater van hotel Villa Marisol. Dit hotel wordt nu geëxploiteerd door de Italaiaanse groep Calpe AR Hotels, een groep die in Calpe 5 hotels exploiteert. Villa Marisol heet nu The Cook Book.
Foto: Zo zal het hotel met de tweelingtorens eruit zien.
09.01.2018
 
Local Tours
Miche de Groof
sphoekk
doyouwanna