Schrijf u in op onze nieuwsbrief

e-mailadres:

Ik heb het Privacy beleid gelezen en ga hiermee akkoord.twitter
Calpe
Reddingsplan voor Baños de la Reina
Burgemeester César Sánchez heeft verklaard dat de oplossing, die de specialist op het gebied van de stedenbouw Gerardo Roger voorstelt om de Baños de la Reina te redden, een ideale oplossing is die zowel de politieke partijen als de eigenaars van deze gronden tevreden zal stellen.
De Baños de la Reina zijn één van de meest waardevolle overblijfselen uit het Romeinse Spanje. Het complex dateert uit het einde van de 2de eeuw enwas in gebruik tot in de 7de eeuw. Het bestaat uit een aantal luxueuze villa's met waardvolle mozaïeken en vloeren van zeldzame marmersoorten.
Tot nu toe werd jammer genoeg slechts zo'n 25% van het complex uitgegraven. De vijvers die nu in de zee gelegen zijn, waren vroeger waterreservoirs waar verse vis in bewaard werd. Hier werd ook garum bereid, een Romeinse vissaus. Garum werd veel door de Romeinen gebruikt, wat blijkt uit het feit dat het vaak als ingrediënt in de recepten van het Romeinse kookboek van Apicius wordt genoemd. Garum werd gemaakt door pekel toe te voegen aan kleine vissen of ingewanden van vissen die men 2 à 3 maanden laat gisten en inweken. Het eindproduct zag eruit als oude honingwijn.
12.01.2018
 
Local Tours
Miche de Groof
sphoekk
doyouwanna