Schrijf u in op onze nieuwsbrief

e-mailadres:

Ik heb het Privacy beleid gelezen en ga hiermee akkoord.twitter
50 leerlingen ingesneeuwd in de Sierra Nevada
Vijftig leerlingen en 4 leerkrachten uit het instituut Historiador Chabàs zijn volledig geïsoleerd van de buitenwereld als gevolg van de enorme sneeuwval in die regio. De Albergue Universitario de Sierra Nevada, waar zij logeren, ligt op een hoogte van 2.500 m en is volledig ingesneeuwd.
De sneeuwruimers zijn volop bezig om de weg naar de Albergue opnieuw berijdbaar te maken, maar dat zal wel wat tijd in beslag nemen want op sommige plaatsen is de sneeuwlaag 3 m dik.
Een van de leerkrachten deelde telefonisch mee dat de leerlingen niet nerveus zijn. Om de tijd te doden organiseren de leerkrachten een aantal niet voorziene activiteiten zoals het uitgraven van geparkeerde auto's die bedekt zijn met een dikke sneeuwlaag. De leerlingen en de leerkrachten verwachten dat ze, zoals gepland, vrijdag met de bus zullen kunnen terugkeren naar Dénia.
Francisco Berenguer, de directeur van de Albergue heeftgezegd aan Europa Press dat 'iedereen, zowel de leerkrachten, leerlingen en het personeel zich goed voelen. Er is verwarming en de Albergue beschikt over voldoende voedsel. In geval van nood kunnen ze met ski's het dorp in het dal bereiken.'
Foto: De Albergue Universitario de Sierra Nevada
08.03.2018
 
Local Tours
Miche de Groof
sphoekk
doyouwanna