Schrijf u in op onze nieuwsbrief

e-mailadres:

Ik heb het Privacy beleid gelezen en ga hiermee akkoord.twitter
Calpe
De Casanova werd grondig gerestaureerd
De Casanova, een versterkte boederij uit de 16de eeuw, is gerestaureerd en begint aan een nieuw leven als Campus de Excelencia Empresarial (Campus voor bedrijfskunde).
Het gemeentebestuur van Calpe werd in 1996 eigenaar van de Casanova. De restauratie van het gebouw vergde een investering van 1.100.000 euro die werd gefinancierd door het Fondo Estatal de Inversión Local (Staatsfonds voor lokale investeringen). Het gebouw omvat nu een grote aula, 3 kleinere aula's, een cafetaria, een bibliotheek, diverse kantoren en een tentoonstellingszaal.
Het is de bedoeling om van de Casanova een vormingscentrum te maken voor ondernemers, innovatoren en werklozen. De werklozen kunnen er terecht voor speciale vormingscursussen die hun toegang tot de arbeidsmarkt gemakkelijker moeten maken.
De Casanova is een typische 'masia', een hofstede waarin niet alleen gewoond werd maar waar ook een perserij van druiven, olijven en appels was ondergebracht evenals opslagplaatsen, stallen voor de dieren en speciale paardenstallen.
Foto: Het gerestaureerde Casanova in Calpe.
13.03.2018
 
Local Tours
Miche de Groof
sphoekk
doyouwanna