Schrijf u in op onze nieuwsbrief

e-mailadres:

Ik heb het Privacy beleid gelezen en ga hiermee akkoord.twitter
Elche
Drone botst tegen vliegtuig
De politie gaat de controle op de drones intensifiëren nadat een drone vermoedelijk in botsing gekomen is met een vliegtuig.
Het incident vond afgelopen zondag plaats. De piloot van de lijnvlucht verwittigde de verkeerstoren, maar de drone veroorzaakte nauwelijks schade aan het vliegtuig. Het toestel kon zijn vlucht dan ook normaal verder zetten.
Volgens Aena, de Administratie die de Spaanse luchthavens beheert, staat het niet helemaal vast dat een drone in botsing gekomen is met het vliegtuig, maar is het wel noodzakelijk om in de toekomst meer voorzorgsmaatregelen te nemen om dergelijke incidenten te vermijden. Het is de eerste keer dat er op het vliegveld Alicante-Elche sprake is van een eventueel ongeluk met een drone.
Drones zijn tegenwoordig erg populair bij particulieren. De politie wijst er echter op dat het gebruik van drones, die meestal een camera aan boord hebben, een inbreuk op de privacy kunnen betekenen. Het gebruik van drones boven het centrum van Elche en boven de urbanisaties is dan ook strikt verboden.
Foto: Een drone in actie.
12.04.2018
 
Local Tours
Miche de Groof
sphoekk
doyouwanna