Schrijf u in op onze nieuwsbrief

e-mailadres:

Ik heb het Privacy beleid gelezen en ga hiermee akkoord.twitter
Benissa
De tuin van de Irissen
Het Britse echtpaar Cristine Lomer en Nick Brown kochten in 1997 een landgoed in Marnes (Benissa) dat gelegen is in de uitlopers van de Sierra de Bernia. In hun tuin plantten ze hun eerste irissen. Hun tuin werd steeds groter en hun verzameling irissen (meer dan 500 variëteiten) is nu de belangrijkste van Spanje. Maar in de tuin groeien ook rozen (300 variëteiten), tulpen en narcissen. Elk jaar trekt de Jardin de los Lirios (Tuin van de Irissen) honderden bezoekers aan. De eigenaars hebben wegen aangelegd die door de 20.000 vierkante meter grote tuin kronkelen. Stenen muurtjes, johannesbroodbomen, eeuwenoude olijfbomen en amandelbomen beschermen de delicate bloemen.
Maar omdat het echtpaar ouder werd en het klimaat aan de Costa Blanca steeds droger wordt, besloten ze naar Frankrijk te verhuizen. Een tuin met meer dan 40.000 planten onderhouden werd voor hen ook fysiek te zwaar.
Tijdens de lente is de Jardin de los Lirios in Marnes nog steeds een kleurenparadijs. Eerst bloeien de tulpen, dan de irissen en tenslotte de rozen. Hoewel hij een beetje verwaarloosd is, heeft de tuin toch een groot deel van zijn vroegere charme weten te behouden.
De woning van het echtpaar staat te koop, maar raakte tot nu toe niet verkocht.
Foto: De Tuin van de Irissen.
12.04.2018
 
Local Tours
Miche de Groof
sphoekk
doyouwanna