Schrijf u in op onze nieuwsbrief

e-mailadres:

Ik heb het Privacy beleid gelezen en ga hiermee akkoord.twitter
Ai WeiWei ontmoet Puigdemont in Berlijn
De Chinese dissident en kunstenaar Ai WeiWei heeft een uitgebreid gesprek gehad met de Catalaanse president Carles Puigdemont. Via de sociale netwerken deelde de Chinese kunstenaar mee: 'Ik heb vandaag gesproken met de moedige Catalaanse president Carles Puigdemont en deze zaak stelt het respect voor de mensenrechten van de Europese Unie zeer in de vraag.'
Ai WeiWei is een Chinees conceptueel kunsteaar, politiek activist en filosoof. Op 3 april 2011 werd hij door de Chinese politie gearresteerd op het vliegveld van Peking. Op 22 juni 2011 werd hij op borgtocht vrijgelaten. In de zomer van 2015 kreeg Ai WeiWei zijn paspoort terug en verliet hij China.
Over de situatie in Catalonië zei Ai WeiWei dat dit probleem alleen maar kan opgelost worden door een dialoog en niet door repressie. Hij onderstreepte dat de centrale regering in Madrid de taalkundige en culturele eenheid van een deelstaat moest respecteren. De Spaanse centrale regering kan het probleem in de doofpot proberen te stoppen, maar als er geen goede oplossing komt zal het Catalaans probleem blijven bestaan, aldus Ai WeiWei.
Foto: Foto van Ai WeiWei en Puigdemont die de Catalaanse president publiceerde op Twitter.
23.04.2018
 
Local Tours
Miche de Groof
sphoekk
doyouwanna