Schrijf u in op onze nieuwsbrief

e-mailadres:

Ik heb het Privacy beleid gelezen en ga hiermee akkoord.twitter
Calpe
Overnachten in campers op de openbare weg verboden
In Calpe heeft het gemeentebestuur de verordening gewijzigd, die het parkeren van campers en auto's op de openbare weg reguleert. Op die manier wil het gemeentebestuur een einde maken aan het langdurig parkeren van campers op de openbare weg.
Parkeren op de openbare weg en op aangrenzende open plaatsen mag alleen nog tijdens de zomermaanden van 9.00 tot 21.00 uur en tijdens de overige maanden van 9.00 tot 20.00 uur. Overnachten in campers mag alleen nog op campings en camperplaatsen.
Kamperen met een camper op de openbare weg is altijd verboden. Onder kamperen verstaat men dat de camper meer plaats inneemt dan normaal door openstaande ramen en deuren en het plaatsen van tafels en stoelen. Ook het lozen van afvalwater in de riool is strikt verboden.
De camper van iemand die geen rekening houdt met de nieuwe voorschriften kan uiteindelijk zelfs in beslag genomen worden.
Het 'campertoerisme' is in heel Europa steeds populairder maar het is de bedoeling van de Spaanse autoriteiten om de campers uitsluitend te laten parkeren op daartoe voorbehouden plaatsen zoals camperplaatsen en campings.
Foto: Een speciaal voor campers voorbehouden plaats op de camping Sol de Calpe.
10.05.2018
 
Local Tours
Miche de Groof
sphoekk
doyouwanna