Schrijf u in op onze nieuwsbrief

e-mailadres:

Ik heb het Privacy beleid gelezen en ga hiermee akkoord.twitter
Zwemverbod over 118 km strand door kwallenplaag
Op alle stranden tussen El Campello en Pilar de la Horadada is het zwemmen verboden. In Alicante is het zwemmen toegestaan op het Postiguetstrand en op 2 plaatsen in San Juan eveneens.
In Elche was het zwemmen in La Marina toegelaten, maar het werd verboden toen een 11-jarig jongetje gestoken werd door een Portugees oorlogsschip, een zeer gevaarlijke kwal. Het jongetje speelde aan de waterkant en niet in het water toen het gestoken werd. Leden van het Rode Kruis verwijderden de tentakel die rond de arm van het jongetje gedraaid zat. Toen hij misselijk werd en kloeg over nekpijn besloten ze direct hem te laten overbrengen naar het ziekenhuis.
De eerste zorg voor wie gestoken wordt door een Portugees oorlogsschip bestaat erin alle resten van een tentakel, die nog vastzitten in de huid, te verwijderen met een pincet. Vervolgens moet de huid gewassen worden met zout water. Het contact van de geraakte huid met de zon moet strikt vermeden worden. Als de symptomen van pijn en misselijkheid aanhouden moet de patiënt zich zo snel mogelijk naar een gezondheidscentrum (centro de salud) begeven.
Foto: Een Portugees oorlogsschip op het strand.
21.05.2018
 
Local Tours
Miche de Groof
sphoekk
doyouwanna