Schrijf u in op onze nieuwsbrief

e-mailadres:

Ik heb het Privacy beleid gelezen en ga hiermee akkoord.twitter
Benidorm
Ex-president deelstaat Valencia gearresteerd
Eduardo Zaplana (Partido Popular, Volkspartij), was van 1991 tot 1994 burgemeester van Benidorm en van 1995 tot 2002 president van de Deelstaat Valencia. Daarna werd hij benoemd tot minister van Arbeid in de regering van José Maria Aznar (Partido Popular, Volkspartij). Van 2004 tot 2008 vertegenwoordigde hij Valencia in Madrid en was hij de belangrijkste woordvoerder van de Partido Popular in het Spaanse parlement.
Zaplana werd gearresteerd door officieren van de Guardia Civil samen met 6 andere verdachten op beschuldiging van omkoperij en corruptie. Hij wees opdrachten toe aan bepaalde bedrijven in ruil voor steekpenningen. Het zou gaan om een bedrag van minstens 10,5 miljoen euro en dat geld werd via een ingewikkeld netwerk van buitenlandse bankrekeningen via Luxemburg naar Panama doorgesluisd.
Zaplana werd gearresteerd in Valencia en urenlang ondervraagd door de Guardia Civil. Vervolgens werd hij in een neutrale BMW overgebracht naar zijn villa in Benidorm. Later werd hij met dezelfde wagen naar de gevangenis in Valencia gebracht.
Foto: Zaplana bij zijn aankomst in de gevangenis van Valencia.
26.05.2018
 
Local Tours
Miche de Groof
sphoekk
doyouwanna