Schrijf u in op onze nieuwsbrief

e-mailadres:

Ik heb het Privacy beleid gelezen en ga hiermee akkoord.twitter
Pedro Sánchez is de nieuwe premier van Spanje
Pedro Sánchez (PSOE, Socialistische Partij) werd geboren op 29 februari 1972. Hij is een Spaanse economist en politicus en premier sinds 1 juni 2018 als de opvolger van Mariano Rajoy (Partido Popular, Volkspartij) die een motie van wantrouwen in het parlement niet overleefde.
Sánchez studeerde aan de universiteit van Madrid en behaalde een graad in economische en politieke wetenschappen. Zijn vader is een economist en zakenman, zijn moeder is advocate. Na zijn studies in Spanje studeerde hij aan de Vrije Universiteit van Brussel. Voor hij actief werd in de Spaanse politiek werkte hij als assistent bij het Europees Parlement.
Pedro Sánchez heeft al gezegd dat hij zal streven naar een 'constructieve dialoog' met de Catalaanse onafhankelijkheidsbeweging. Naast Spaans spreekt hij vloeiend Engels en Frans. Hij is atheïst wat in Spanje eerder ongebruikelijk is. Hij legde dan ook de eed van trouw af op de Spaanse Grondwet en niet op de bijbel wat de Spaanse media direct opviel. Al evenmin droeg hij een kruisbeeld bij de eedaflegging: dit gebeurde voor het eerst in de Spaanse geschiedenis.
Pedro Sánchez is getrouwd met Maria Begonia Gomez Fernandez, het echtpaar heeft 2 dochters.
05.06.2018
 
Local Tours
Miche de Groof
sphoekk
doyouwanna