Schrijf u in op onze nieuwsbrief

e-mailadres:

Ik heb het Privacy beleid gelezen en ga hiermee akkoord.

Aarde beeft in de provincie Alicante
De provincie Alicante werd gisteren om 16u40 getroffen door een aardbeving met een kracht van 4,3 op de schaal van Richter. Het was de zwaarste aardbeving die Alicante de laatste 58 jaar trof. Het epicentrum lag tussen Crevillente en Albatera en de schok werd in heel de provincie gevoeld, maar ze veroorzaakte geen schade omdat het epicentrum op een diepte van 11 km gelegen lag
De aardbeving duurde zo'n 20 seconden. Als het epicentrum dichter bij de aardkorst gelegen was, had de aardbeving een ramp veroorzaakt, aldus de experten.
De provincie Alicante is een regio die gevoelig is voor seismische schokken. De afgelopen weken registreerde men in de Marina Alta 5 aardschokken met een kracht van 3,1 en 3 op de schaal van Richter.
Volgens Pedro Alfora, geoloog van de universiteit van Alicante, zijn aardschokken normaal in heel de provincie, maar de kans op een zware aardbeving neemt wel toe. De seismische activiteit is het sterkst in het zuiden van de provincie, maar een aardbeving kan overal plaatsvinden.
Als het epicentrum van een aardbeving dicht bij de oppervlakte ligt, horen de bewoners een geluid dat lijkt op donder: dit is het geluid van de breuk of van een verschuiving onder de aardkorst.
14.08.2018
 
Local Tours
Miche de Groof
sphoekk
doyouwanna