Schrijf u in op onze nieuwsbrief

e-mailadres:

Ik heb het Privacy beleid gelezen en ga hiermee akkoord.

Alicante
Zomers worden warmer en vochtiger
Het Laboratorium voor Klimatologie van de universiteit van Alicante stelt vast dat, als gevolg van de klimaatverandering de zomers elk jaar warmer en vochtiger worden. Dit fenomeen gaat gepaard met nachten dat het drukkend heet is. De zogenaamde 'tropische nachten', waarin de tempertuur niet daalt onder de 22° C, zijn sinds 1980 verdrievoudigd. De klimaatverandering is vooral merkbaar in de steden zoals Torrevieja, Elche, Alicante, Benidorm en Dénia.
Tijdens de eerste 14 dagen van augustus daalde de temperatuur in de provincie Alicante niet onder de 25°. Maar als gevolg van de hoge vochtigheidsgraad kreeg men de indruk van een warmte van meer dan 30°. Zonder airconditioning was slapen bijna onmogelijk.
Een andere factor die de warmte beïnvloedt is de watertemperatuur van de Middellandse Zee. Gedurende de afgelopen weken was de watertemperatuur in de Baai van Alicante 28°. Als de temperatuur van het zeewater zo hoog is, geeft de zee warmte af en de zeebries verfrist niet meer, integendeel. Foto: Een meisje verfrist zich onder een fontein in de wijk La Florida in Alicante.
22.08.2018
 
Local Tours
Miche de Groof
sphoekk
doyouwanna