Schrijf u in op onze nieuwsbrief

e-mailadres:

Ik heb het Privacy beleid gelezen en ga hiermee akkoord.

Benissa
Lijk van vermiste Nederlander geïdentificeerd
De Guardia Civil heeft in 2016 het gemumificeerde lijk van een vermiste Nederlander gevonden. Het lijk werd gevonden in de afgelegen landelijke wijk Sant Antoni en het vertoonde geen tekenen van geweld. Het bleek echter onmogelijk te zijn om de man te identificeren want hij had geen enkele documentatie bij zich.
In Nederland zocht men sinds 2016 naar Peter Mulder (foto) die toen 63 jaar oud was en ingeschreven in Benissa. Maar elk spoor van hem ontbrak en tenslotte besloot de familie naar Benissa te reizen. De juridische politie van Calpe vermoedde dat er een verband zou kunnen zijn tussen het gemumificeerde lijk dat gevonden werd in Sant Antoni. Het DNA-onderzoek bewees dat het inderdaad om Peter ging.
Vermoedelijk ging Peter de dag van zijn overlijden een wandeling maken en is hij tijdens die wandeling overleden als gevolg van natuurlijke oorzaken. Vele oudere buitenlandse residenten in Spanje zijn extreem eenzaam. Peter kende in Benissa niemand en had ook geen enkel contact met de Nederlandse kolonie in die gemeente.
28.08.2018
 
Local Tours
Miche de Groof
sphoekk
doyouwanna