Schrijf u in op onze nieuwsbrief

e-mailadres:

Ik heb het Privacy beleid gelezen en ga hiermee akkoord.

Dénia
Protest tegen manifestatie voor onafhankelijk Catalonië
Een groep betogers gewapend met Spaanse vlaggen heeft in Dénia een manifestatie voor de onafhankelijkheid van Catalonië en voor de onmiddellijke vrijlating van de Catalaanse politici die al bijna een jaar in de gevangenis zitten, proberen te verstoren.
Dit gaf aanleiding tot wat over en weer geroep maar agenten van de Nationale Politie slaagden erin om de gemoederen te bedaren. Zo'n 130 personen woonden de manifestatie voor de onafhankelijkheid van Catalonië bij. De tegenbetogers waren met minder dan 20 personen, maar maakten wel veel lawaai. Ze gooiden ook met rookbommen en brachten voetzoekers tot ontploffing.
Het was niet de eerste keer dat de situatie in Catalonië aanleiding geeft tot problemen in Dénia. In maart organiseerde het Plataforma Defensa de la Democracia de la Marina Alta (Platform voor de democratie in de Marina Alta) een manifestatie voor de onafhankelijkheid van Catalonië en voor de vrijating van de Catalaanse politici en dat gaf aanleiding tot rellen. Aan deze manifestatie namen toen meer dan 300 personen deel.
Het begin van de manifestatie in Dénia afgelopen zondag.
11.09.2018
 
Local Tours
Miche de Groof
sphoekk
doyouwanna