Schrijf u in op onze nieuwsbrief

e-mailadres:

Ik heb het Privacy beleid gelezen en ga hiermee akkoord.twitter
La Nucía
Unieke samenwerking voor het goede doel.
Drie koren geven benefiet concert in het Auditori
Drie internationale koren onder leiding van pianist-dirigent Guy Verhelst geven op vrijdag 23 november een benefiet-concert in het Auditori de la Mediterrània in La Nucía. Dit concert boordevol verrassingen wordt opgeluisterd met extra optredens van de dansgroep van Hazel Hiles en het Duo Pasión Doble. De opbrengst gaat in zijn geheel naar de Voedselbank van La Nucía. Het concert begint om 20.00 uur en kaarten à raison van vijf euro zijn verkrijgbaar aan de balie van het theater of via de website www.instanticket.es.

We hebben het over Canticorum uit Alfaz, Cantares uit La Nucía en Alegràa uit Moraira die samen garant staan voor een indrukwekkend luister- en schouwspel. Het gaat in totaal om meer dan tachtig mannen en vrouwen die vier- of vijfstemmig prachtige liederen gaan zingen, begeleid door piano en cello. Het bijzondere aan alle drie de koren is dat de leden uit alle windstreken van Europa komen, van Spanje tot Noorwegen, van Engeland tot Duitsland.

Het merendeel zingt al meer dan vijftien jaar samen. Het repertoire is dan ook internationaal, met songs in het Italiaans, Engels, Russisch, Latijn, Spaans en zelfs in een niet-bestaande taal. Op een aantal liedjes zal worden gedanst door leerlingen van de bekende dansschool van Hazel Hiles uit La Nucía. Verder zijn er schitterende vertolkingen van het Duo Pasión Doble, bestaande uit de pianist Guy Verhelst en celliste Lutgarde de Neve.

Koren dirigeren is een van de vele passies van Guy Verhelst. De drie koren die hij wekelijks begeleidt groeien dan ook voortdurend in omvang. Voor het eerst geven ze nu samen een prachtig concert. Dit unicum is het resultaat van jarenlange inzet, vakmanschap en veel plezier. Verhelst is helemaal gelukkig als de toeschouwers in de zaal volop genieten van het harmonieus samenvloeien van sopranenstemmen met de alten, tenoren en bassen. Ook als achtergrondkoor bij de gastoptredens klinkt het allemaal geweldig, echt een buitenkans voor muziekliefhebbers.

Vrijdag 23 november om 20 uur
Auditori de la Mediterrània, La Nucía.
Entree: 5 euro
29.10.2018
 
Local Tours
Miche de Groof
sphoekk
doyouwanna