Schrijf u in op onze nieuwsbrief

e-mailadres:

Ik heb het Privacy beleid gelezen en ga hiermee akkoord.

Pedreguer
Amata kunstmarkt in de feesten van San Blas
Het eerste weekend van februari bruist het anders zo rustige dorp Pedreguer van leven, want dan worden daar de traditionele feesten van Sint Blasius gehouden, die op vrijdagavond 1 februari beginnen met de overbrenging van het beeld van deze heilige naar de bedevaartkapel aan de voet van de heuvel, en duren tot laat zondagmiddag. Het programma bestaat uit processies, concerten, dansen, een wedren en dit jaar ook een originele ambachtsmarkt.

De markt wordt opgebouwd in de Plaza Mayor, een brede straat bij de kerk en de Porches, het overdekte plein waar ook de concerten en het dansen plaats vinden. Hier is volop ruimte voor alle kramen, demonstraties van ambachten, workshops en een ouderwetse carrousel.

Volop keuze

Elke drie jaar is er een andere groep mensen die deze feesten organiseert. De huidige commissie "Festes Sant Blai 2017-2019" wil zijn periode afsluiten met een mooie markt van Amata in het programma, omdat deze regionale vereniging ervoor zorgt dat er alleen origineel handwerk wordt verkocht dat door de deelnemers zélf is gemaakt.

Als gevolg kun je er de leukste dingen aantreffen, zoals een heel schaakspel (en andere figuurtjes) gemaakt van eikels, lepels die uit een koehoorn gesneden zijn, manden van esparto gemaakt volgens een speciale techniek, typisch van Calasparra (in Murcia), sieraden van echte orchideeën of van glas gesmolten (ter plekke!) met een bunzenbrander en kleine meubels van kringloophout. Je kunt een weefster sjaals en vestjes zien weven, zelf een kommetje of vaasje maken op de draaischijf van de pottenbakker of je initiaal op een glaasje graveren. Er worden zo'n dertig stalletjes verwacht, elk met een ander aanbod en alles gegarandeerd handwerk "made in Spain".

De markt begint op vrijdag 1 februari om 7 uur 's avonds. Op zaterdag en zondag zijn de openingstijden van 11 uur 's ochtends tot 9 uur 's avonds. De stalletjes blijven tussen de middag open. Om een idee te krijgen van het aanbod kunt u kijken naar foto's op www.amata.es. Voor meer informatie, ook in het Nederlands, kunt u bellen naar 639 979 678. Pedreguer ligt in het noorden van de provincie Alicante aan de kustweg N332. Elke zondagochtend is er op het industrieterrein van het dorp een grote rommelmarkt.
Tekst: Amata
21.1.2019
 
Local Tours
Miche de Groof
sphoekk
doyouwanna