Schrijf u in op onze nieuwsbrief

e-mailadres:

Ik heb het Privacy beleid gelezen en ga hiermee akkoord.

Kunstmarkt in Pedreguer en Jávea
Eén niet, één wel - een verontschuldiging en een uitnodiging van Amata
Afgelopen weekend zag Amata, de kunstenaarsvereniging die de kunstmarkt van Pedreguer had opgebouwd, zich genoodzaakt om alles weer af te breken omdat de sterke windstoten de stalletjes dreigden om te blazen. De beslissing werd in de loop van zaterdagochtend genomen, toen het duidelijk was dat de wind in het hele weekend niet zou gaan liggen. En toen was het te laat om iedereen nog te kunnen waarschuwen. De organizatoren hopen dat al degenen die voor niets naar Pedreguer zijn gekomen, hun vergeven.

Samen met de feestcommissie en de gemeente wordt nu een ander weekend gezocht om de markt alsnog te kunnen houden, maar dat is vast en zeker te laat voor degenen die hadden gehoopt een origineel Valentijnskadootje te kunnen kopen op de markt. Amata nodigt al deze mensen uit om naar één van hun andere markten te komen: elke zaterdag en zondagochtend zijn ze namelijk ook te vinden in de haven van Jávea.

Dit wekelijkse marktje is inmiddels één van de trekpleisters van de haven van Jávea. Na de drukke Kerstdagen heeft Amata wèl een korte rustpauze gehouden, maar vanaf zaterdag 9 en zondag 10 februari (dus nog op tijd voor Valentijnsdag) zijn ze er weer elk weekend.

Deze markt heeft zijn eigen site in Facebook waar je de laatste nieuwtjes, foto's en commentaren kunt vinden. Verder staat de markt op Google Maps, ook weer met foto's.

Iedere zaterdag en elke zondag staan hier stalletjes met origineel kunsthandwerk, gemaakt door dezelfde mensen die je in hun kraam te woord staan; ze zijn er van 11 uur 's morgens tot een uur of 2, 3 's middags. Het aanbod variëert van week tot week, en in elk stalletje vind je weer wat anders.
Tekst: Amata
04.02.2019
 
Local Tours
Miche de Groof
sphoekk
doyouwanna