Schrijf u in op onze nieuwsbrief

e-mailadres:

Ik heb het Privacy beleid gelezen en ga hiermee akkoord.

Replica van Nao Victoria komt naar de Costa Blanca
De Victoria was één van de vijf schepen van Ferdinand Magellaan. Het schip is vernoemd naar de kerk Santa María de la Victoria de Triana, waar Magellaan zijn trouw zwoer aan keizer Karel V.
Dit oorspronkelijke 16de eeuwse schip was het enige van 5 schepen dat behouden terugkeerde in Sevilla nadat het tussen 1519 en 1522 een reis rond de wereld had gemaakt. De andere vier schepen waren: De Trinidad (55 bemanningsleden), De San Antonio (60 bemanningsleden), De Concepción (45 bemanningsleden) en de Santiago (32 bemanningsleden). De Trinidad was het vlaggenschip van Magellaan.
Onder de leiding van Juan Sebastián Elcano keerde de Victoria op 6 september 1522 met slechts 18 bemanningsleden terug in Spanje. Het schip was het eerste schip dat een reis om de wereld had gemaakt.
Antonio Pigafetta was een van de overlevenden van de Victoria. Dankzij zijn dagboeken is bekend wat er allemaal gebeurd is tijdens de ontdekkingsreis.
Dit schip komt binnenkort naar Alicante (28 t/m 31 maart), Valencia (18 t/m 21 maart), Dénia (1 t/m 5 mei) en Marbella (2 t/m 10 maart). Bezoeken kan van 10.00 tot 20.00 uur. Meer informatie en tickets: www.fundacionnaovictoria.org
25.02.2019
 
Local Tours
Miche de Groof
sphoekk
doyouwanna