Home Nieuws Albir krijgt nieuw toeristisch complex

Albir krijgt nieuw toeristisch complex

3 minuten (lectuur)
1,189

ALFÀS DEL PI. Het domein waar eens de residentie werd gebouwd voor het personeel van de bank BBVA in Albir, wordt nu een toeristisch complex met luxe-woningen en een hotel. Het is een project van Delfin Tower van de industrieel Sergio Vidal uit Alicante, die een gebouw met dezelfde naam heeft op de eerste lijn van het Ponientestrand van Benidorm. Het project werd gepresenteerd door de wethouder voor Stedenbouw van Alfaz del Pí, Toni Such.

Het gaat om een domein van 30.000 vierkante meter en hier komen 200 appartementen, allen in blokken van drie etages. Het bestaande gebouw wordt gedeeltelijke afgebroken en hier komt een hotel. Daarvoor bestonden er andere plannen, want het domein werd in 2018 opgekocht door Sociedad Elaia Investement Spain om er een toeristisch complex te bouwen, maar dat bleef bij plannen.

De eerste fase van de ‘Delfin Natura’ voorziet de bouw van 82 appartementen met 1, 2, 3 en 4 slaapkamers en een groot terras, met een grote gemeenschappelijke tuin, met uitzicht op zee en het natuurpark Serra Gelada.

De tuin wordt opgeluisterd met kleine waterlopen en diverse zwembaden, terwijl ook een overdekt zwembad in het project is opgenomen.

Binnen het domein komt er verder een tuin met fruitbomen en groenten, die moet doen denken aan het oude Albir, dat voor de opkomst van het toerisme een uitgestrekte landbouwzone was. Maar ook tennisbanen en padelpistes zullen niet ontbreken.

Er is echter nog meer dat dit complex zal onderscheiden van andere toeristische complexen, zoals een car-wash, maar ook voor fietsen een ‘Fietswah’, een magazijn met benodigdheden voor onderwatersport en een zaal Gourmet & Wine Cellar, enkele punten voor het opladen van de batterijen van elektrisch gedreven auto’s, een totaal geëquipeerd gymnasium, sauna, bioscoop en mini-installaties voor afvalverweking.

Volgens het bedrijf is dit het eerste toeristisch centrum in Spanje dat niet alleen gericht is naar comfort voor de bewoners, maar helemaal aangepast aan de meest moderne behoeften en zo milieuvriendelijk mogelijk. Albir is de laatste decennia een voorbeeld geworden van een vooruitstrevende toeristisch gerichte plaats en met dit project zal men dit nog meer accentueren.

Bron: Hallo Weekblad, met dank aan Max Ruffi

Laad meer gerelateerde artikels
Laad meer artikels in Nieuws
Reacties niet meer mogelijk

Controleer ook

Circarte gaat weer van start

In totaal zorgen 19 gezelschappen voor 20 voorstellingen tijdens het festival CIRCARTE in …