Inicio Nieuws Alicante pakt Explanada aan

Alicante pakt Explanada aan

4 minuto leer
1,779

ALICANTE. Licht op groen voor de tweede fase van de renovering van de Explanada in Alicante, de wellicht beroemdste laan van de hele Comunidad Valenciana. Het gemeentebestuur van Alicante heeft de werkzaamheden toegewezen aan het bedrijf Abaldo. De werkzaamheden zullen nog voor het einde van dit jaar beginnen en ongeveer twee maanden in beslag nemen, want men wil alles gereed hebben tegen de Goede Week 2021, als een nieuwe stroom toeristen verwacht wordt.

Oorspronkelijk zou alles in de lente begonnen zijn, maar de talrijke horecazaken vreesden toen dat dit de zomertoeristen zou hinderen. Men wist toen nog niet dat het coronavirus die zomer in het honderd zou laten lopen.

Voor een bedrag van 1,2 miljoen euro zal deze Explanada een ander uitzicht krijgen en beter verbonden worden met de parallelle straat waar nu de winkels en horecazaken gevestigd zijn, zodat alles een verbonden uitzicht krijgt. Alle niveauverschillen worden weggewerkt, wat ook ten goede komt aan de mensen in rolstoelen of met kinderwagens, die nu slechts van bepaalde speciaal aangelegde trappen of hellingen gebruik kunnen maken. Dit alles maakt van de Explanada ook de breedste wandellaan van heel Spanje, verklaarde de wethouder voor Stedenbouw van Alicante, Adrián Santos Pérez.

De hele renovering gebeurt tussen de Rambla Méndez Núñez tot de plaza del Mar. De Explanada is het meest gefotografeerde onderwerp van de provinciehoofdstad en staat op de cover van de meeste gidsen over Alicante.

De Explanada de España, ook bekend als de Paseo de la Explanada, loopt langs de haven vanaf de Puerta del Mar tot aan het park van Canalejas. De laan werd aangelegd op de oude dijk in de eerste helft van de twintigste eeuw. Het was Agatángelo Soler Llorca, burgemeester van Alicante in de jaren ’50 van vorige eeuw, die het ontwerp voor het driedimensionale effect voorstelde en liet uitvoeren. Daarvoor werden 6,5 miljoen tegeltjes in de kleuren rood, blauw en wit gebruikt, die zorgen voor een effect alsof men over een golvende trottoir loopt van meer dan 500 meter lang en de grootste bezienswaardigheid van Alicante zou worden. Over de hele afstand werd ook een vierdubbele rij van palmen geplant. In de jaren ’90 van vorige eeuw werd al een groot deel gerestaureerd. De parallel lopende straat, van de Explanada gescheiden door een dubbele rij palmen, kreeg de naam Paseo de los Mártires de la Libertad. In het noordelijk deel van de Explanada staan de meest emblematische gebouwen van de stad, zoals het hotel Gran Sol en het Casa Carbonell, waar momenteel het Belgisch consulaat gevestigd is.

Bron: Hallo Weekblad, met dank aan Max Ruffi

Cargue Artículos Más Relacionados
Cargue Más En Nieuws
Comentarios cerrados

Mira además

Schenken van een woning in Spanje, gratis?

Artikel bijgewerkt februari 2024 Begin 2015 verschenen er berichten in de binnenlandse en …