Home Nieuws Benidorm verliest een icoon

Benidorm verliest een icoon

3 minuten (lectuur)
393

BENIDORM. De bekende zangeres en accordeoniste María Jesús, internationaal bekend om haar populairste lied “Los pajaritos” (vogeltjesdans), kondigde afgelopen week aan dat haar ‘Rincón’, in de Calle Gerona in Benidorm, na bijna vijftig jaar gesloten wordt. Ze gaf nog een laatste voorstelling op de plaats waar ze sinds haar elf jaar speelde en zong. Maar ze geeft haar artiestenleven niet op, want ze gaat nu door Spanje trekken.

María Jesús Grados was in het buitenland alleen bekend als de zangeres van de ‘vogeltjesdans’, maar in La Nucía was ze ook nog wethouder voor de Partido Popular en aandeelhoudster van een Duits bedrijf dat gespecialiseerd was in huizen met zelfbedruipende elektrische energie.

María Jesús Grados is de oudste van zes kinderen. Toen ze nog kind was verhuisde de familie naar Madrid en daarna naar Valencia. Vanaf haar acht jaar speelde ze accordeon op het strand en in bars en restaurants in Valencia en Benidorm, waardoor ze haar studies kon betalen. Ze werd in Valencia bekend als “La niña de la Malvarrosa”, omdat ze bijna altijd op dat strand speelde. Maar al snel was ze te horen op de radio en te zien op de televisie en van haar verschenen meer dan vijftig platen. De ‘vogeltjesdans’ uit 1981 maakte haar ook wereldberoemd. De originele ‘Chicken Dance’ werd gecomponeerd door Werner Thomas en bereikte de hele wereld. In 1982 werd er een film over gedraaid, waarin María Jesús natuurlijk optrad. Met het lied kreeg ze een platina-plaat.

Haar lokaal in Benidorm was een toeristische trekpleister waar ze nog veel meer uit haar accordeon haalde dan alleen maar de ‘pajaritos’. Nu verlaat ze de toeristische hoofdstad van de Costa Blanca. Benidorm is een icoon kwijt.

Laad meer gerelateerde artikels
Laad meer artikels in Nieuws
Reacties niet meer mogelijk

Controleer ook

Invloed van het Spaans op het Nederlands

Naar aanleiding van een bericht op Facebook van de Ambassade van België te Madrid over Spa…