Inicio Nieuws Benidorm wil naar ‘Green Smart City’

Benidorm wil naar ‘Green Smart City’

3 minuto leer
827

BENIDORM. De ruil van de sector Ensanche Levante voor andere terreinen, betekent voor het gemeentebestuur van Benidorm het gratis verkrijgen van 100.000 vierkante meter op andere plaatsen in de stad, die gebruikt kunnen worden voor voorzieningen die ten goede komen aan de bevolking. De technische dienst van de gemeente stelde reeds een plan op, dat dient voorgelegd aan het gemeentebestuur en aan de betrokken departementen van de Valenciaanse regering. De terreinen die de gemeente ondertussen aankocht, worden ook bestemd om Benidorm te verheffen tot een ‘Green Smart City” zoals burgemeester Toni Pérez het noemt.

In totaal beschikt men over 370.000 vierkante meter, waarvan 77.000 vierkante meter bestemd zullen worden als groenzone, 100.000 als openbare voorzieningen en 165.000 als openbare wegen, meer dan de helft er van uitsluitend voor voetgangers en fietsers.

Al vele jaren wil Benidorm het etiket van ‘goedkoop massatoerisme’ van zich afschudden en de problemen van het gebruik van ruimte aanpakken, wat de veiligheid, de gezondheid en de landschappelijke waarde van de stad moet verhogen. De nieuwe projecten moeten een oplossing bieden om het residentieel- en hotelgebeuren, gepaard met economische groei en werkgelegenheid, te koppelen aan een nieuw beleid van ontspanning en rust in een groene omgeving.

Onder de projecten is een groot stedelijk park voorzien met het planten van 100.000 bomen, nieuwe speeltuinen en openbare voorzieningen, het minimaliseren van het risico van overstroming van de barranco del Derramador en een hele filosofie om die titel van Green Smart City te kunnen dragen.

Het bouwen van wolkenkrabbers in de zone Levante blijft volgens de burgemeester het te volgen model, want de filosofie van deze bebouwing, die karakteristiek is voor de stad, is een internationale referentie als model voor de ecologische ontwikkeling van grote steden.

Bron: Weekblad Hallo, met dank aan Max Ruffi

Cargue Artículos Más Relacionados
Cargue Más En Nieuws
Comentarios cerrados

Mira además

Macro-urbanisatie Lliber voor Europees Parlement

De nieuwe urbanisatie op het grondgebied van Lliber waar het laatste jaar heel veel om te …